Workshop Salsa & Bachata (01-23)

Maandag 16 januari start een 8-weekse workshop Salsa en Bachata. Er wordt tijdens deze salsa en bachata ladystyling workshop aandacht besteed aan: voetenwerk, mooie vrouwelijke arm-styling, turns, bodymovement, coördinatie en balans op heerlijke muziek. Na deze workshop zul je naar huis gaan met een arsenaal aan tips & tricks die je direct kunt oefenen en toepassen.

Salsa

Salsa is een zeer populaire dans met hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om de salsa te dansen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de Cubaanse Salsa, Rueda de Casino, Mambo, New York Style en LA Style. De Salsa is opgebouwd uit verschillende figuren. Er is geen vast patroon, omdat de nadruk erg wordt gelegd op de beweging en de muziek. 

Bachata

Bachata is een muzieksoort die vroeg in 1900 is ontstaan in de Dominicaanse Republiek. De onderwerpen van de Bachata gaan vaak over liefde en hartpijn. De originele naam van de Bachata was toen ook ‘’Amargue’’ (bitterheid). Sindsdien heeft de Bachata zich ontzettend ontwikkeld en is het ook hier in Nederland een groeiend fenomeen en niet meer weg te denken uit de Nederlandse Latin dansscène. Naast de traditionele/dominicaanse stijl zijn er over tijd ook andere Bachata muziek- en dansstijlen ontstaan waaronder de Bachata Sensual en Bachata Moderna.

De traditionele Bachata staat vooral bekend om de dominicaanse flow en uitdagende voetenwerk, de Bachata Sensual om de vloeiende lichaamsbewegingen en de Bachata Moderna vooral om de leuke draaien.

Aanmelden kan via ons inschrijfformulier.

Meer informatie

Leeftijd 18 +
Data Start maandag 16 januari 2023 (8 weken)
Tijd 20:00u - 21:00u
Locatie De Dansacker
Industrieweg 9
2641RM  Pijnacker
Kosten € 100,-
Aanmelden Aanmelden kan via ons inschrijfformulier.

 

Workshop Salsa & Bachata

Wie?

  • 18 +

Wat?

  • Workshop Salsa/Bachata

Waar?

  • De Dansacker

Wanneer?

  • Start maandag 16 januari 2023
    20:00u - 21:00u
    8 weken