16-05-2020

Allereerst willen wij vragen ‘hoe is het met u?’. Wij hopen dat al onze huidige en toekomstige leerlingen en hun familie in goede gezondheid verkeren. We zijn na de sluiting van De Dansacker niet stil gaan zitten. Op een besloten YouTube kanaal hebben we regelmatig nieuw lesmateriaal geplaatst. Op deze manier hebben we onze leerlingen de mogelijkheid geboden om thuis verder te kunnen dansen. Daarnaast hebben we diverse creatieve opdrachten bedacht zodat de leerlingen ook op een andere manier bezig konden zijn met hun hobby.

Wij hebben bewust de keuze gemaakt geen lessen via Zoom of buitenlessen te geven. Zoom is een prachtig medium dat handig is voor vergaderingen. Les geven via Zoom kan op geen enkele wijze de kwaliteit van een les waarborgen. Dit heeft mede te maken met de vertraging die in het beeld zit en het volledig kunnen zien en begeleiden van de leerlingen in de groep. Buiten dansen geeft een aanzienlijk vergrote kans op blessures doordat je geen juiste ondergrond hebt en niet op de juiste dansschoenen buiten kan dansen. Wij hebben de grote verantwoordelijkheid voor een gezonde ontwikkeling van het (kinder)lijf en onze docenten. Deze verantwoordelijkheid nemen wij en daarmee maken wij de keuze de balletlessen niet buiten te geven.

Dansondernemers NL is opgericht als overkoepelende organisatie voor alle dansbonden, dansscholen en zelfstandig dansondernemers om éen stem naar de regering te laten horen. Zij hebben een protocol opgesteld dat voor alle dansscholen toegepast kan worden. Met dit protocol als basis kunnen wij als De Dansacker een op maat gemaakt plan maken om weer les te kunnen geven. Zo bieden wij conform het protocol van DansondernemersNL genoeg dansruimte per leerling, zal bij de klassieke les iedere leerling een eigen barre hebben en geven wij les aan maximaal 20 leerlingen per les. Wat een geluk hebben wij met de grote zaal waarin we in ieder geval aan deze voorwaarden kunnen voldoen. Vooralsnog is het afwachten wat de reactie van de regering wordt op het protocol van Dansondernemers NL. Er is hier nog geen nieuws over tijdens dit schrijven. Zodra er nieuws is zullen wij dat uiteraard z.s.m. met u delen.

Wij kijken ondertussen wel vooruit. Mogen we in juni niet open (hoe spijtig ook) dan moeten we ons richten op september. In het huidige rooster zullen de nodige wijzigingen plaats gaan vinden om alle lessen nog te kunnen geven in de nieuwe Corona-proof maatschappij. Lessen die nu nog in de ‘kleine’ zaal plaats vinden moeten ingepast gaan worden in het rooster van de grote zaal.

Wilt u zelf of heeft u een kind of kennis die wel graag een vorm van dans op zou willen gaan pakken neemt u dan contact met ons op. Wij kunnen u dan informeren over de mogelijkheden. Wie weet kunnen we zelfs nog voor de zomervakantie een proefles inplannen!

Wil & Annouke
De Dansacker