16-01-2021

Het is heel stil bij De Dansacker en tóch ook weer niet. Met zijn allen dansen we nu van achter een scherm. Wat is het heerlijk om toch contact te hebben met onze leerlingen. We krijgen van ouders en leerlingen fijne reacties terug. Ja het is alles behalve ideaal. Om écht lekker te kunnen dansen heb je ruimte nodig, maar laten we vooral samen kijken naar wat we wel hebben op dit moment. Het breekt de week of dag. Toch thuis fijn om te bewegen.

Ouders van onze jongere leerlingen genieten volop van hun dansende kinderen in de woonkamer. Bedankt voor de feedback die wij kregen op de Zoom-lessen in de eerste week. Lieve ouders, neem die tijd en neem vooral ook dat moment om te genieten! Het zijn de kleine dingen die het doen…

Zoom-links

Wij hebben de eerste zoom-week iedere dag alle leerlingen de link gestuurd voor de les. De link voor de les is een aantal weken geldig. Op die manier kunt u op de lesdag telkens via de eerder gestuurde link opnieuw inloggen.

Kunt u de link niet meer vinden? Neem dan even contact op via ons contactformulier, zodat wij u nogmaals de link voor de les kunnen toesturen.

Presentatie 13 februari

We blijven doorschuiven. In september 2020 kozen we 13 februari 2021 als datum voor de Winterpresentatie. We hoopten dat we tegen deze tijd in ieder geval alle groepen in de zaal zouden kunnen filmen óf via een life-stream u thuis mee konden laten genieten van een spetterende presentatie. Tot februari gaf de docenten voldoende tijd om te oefenen aan de choreografie in de lessen.

Op dit moment is er te veel onduidelijkheid om een nieuwe datum te gaan prikken voor een nieuw presentatie-moment. De datum 13 februari kan in ieder geval voor nu van de kalender.

Thuis dansen

Thuis dansen vraagt van (jonge) kinderen een heel andere concentratie dan dansen in de les, in een zaal met andere leeftijdsgenoten. Wij hebben er alle begrip voor als een leerling een keer wat eerder stopt met dansen of na een thuis-schooldag niet meer de energie op kan brengen om wéer achter een scherm te zitten. Thuis dansen is niet te vergelijken met dansen in de zaal en vraagt een heel andere energie en concentratie. Als onze docenten zien de leerlingen graag, maar als het een keer niet lukt dan hebben wij daar uiteraard alleen maar begrip voor!