Kledingvoorschrift ballet

Het lijkt misschien een beetje gek dat alle leerlingen dezelfde kleding moeten dragen tijdens de balletles, maar een klas die de kleding in dezelfde lijn draagt straalt rust uit. Geen diversiteit aan vormen en rokjes, in alle kleuren van de regenboog of haren die rondvliegen tijdens het dansen. Dit geeft rust aan de docent om zich te kunnen concentreren op het geven van de noodzakelijke correcties om iedere leerling te kunnen laten groeien.

Haren

De kinderen die kleuterdans (45 minuten) doen, dragen hun haren tijdens de les vast. Dit mag in een staart en/of vlecht, of al in een (ballet)knot.

Balletpak

Een balletpak moet goed zitten. Niet te strak, maar ook zeker niet te ruim. Een goed zittend balletpak past als een badpak en is gemaakt van katoen of lycra, of een combinatie van deze materialen.

Balletmaillot

De balletmaillot is in kleur voor iedere leerling gelijk en komt in kleur aardig overeen met de balletschoenen. Op die manier komt er een lijn van booen tot en met voet. Daarnaast heeft het ook een praktisch doel: hygiëne. Balletmaillots zijn gemaakt van een stevig stretchmateriaal waardoor  leerlingen zich vrij kunnen bewegen zonder angst de maillot stuk te dansen.

Balletschoenen

Als laatste onderdeel van de balletkleding zijn de balletschoenen. Het lijkt ons voor zich spreken dat deze goed moeten zitten. Niet te strak, de tenen moetn lang zijn in de schoen, maar ook niet te ruim waardoor ze tijdens het dansen of springen uit kunnen vliegen.

Er wordt bij balletkleding onderscheidt gemaakt in de leeftijd van de leerlingen en of de leerling een keer per week dansen of in een van de selectiegroepen danst. Per groep is de kleding verschillend in kleur, vorm en rok.

Het dragen van een vest mag, maar dit moet wel een balletvest zijn van het merk WearMoi. Deze vesten sluiten goed aan in de rug waardoor het voor de docent mogelijk blijft om correcties te geven. De vesten zijn te krijgen in de kleuren wit en licht roze.

Wij willen u met klem verzoeken niet vooraf kleding aan te schaffen. Geef dit ook door aan de welwillende familie! Het is zonde als uw kind een hele nieuwe kledingset heeft die niet tijdens de les gedragen mag worden. Alle eventuele benodigde kleding en schoenen is te verkrijgen bij De Balletboutique (in het pand van De Dansacker). Zo heeft u alles bij de hand en weet u zeker dat u de juiste kleding aanschaft voor uw ki

Bij een proefles zal de docent u altijd informeren welke kleding uw kind voor die groep nodig heeft. Ook de medewerkers van De Balletboutique weten over de opbouw van de kleding. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste kleding!